Metal Işçilerinden Grev Erteleme Tepkisi

Taylan YILDIRIM/ İZMİR DİSK'e bağlı metal işçilerinin aldığı grev kararı, 4 gün önce Bakanlar Kurulu tarafından milli güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

Taylan YILDIRIM/ İZMİR DİSK'e bağlı metal işçilerinin aldığı grev kararı, 4 gün önce Bakanlar Kurulu tarafından milli güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Bu karar tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de protesto edildi. Metal işçileri Ak Parti Konak İlçe binası önünde toplandı. İşçilere diğer sendikaların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden de destek geldi. Sloganlarla kararı protesto eden işçiler adına Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ali Çeltek, açıklama yaptı.
Metal işçilerinin insanca yaşamak ve insanca çalışmak için grev kararı aldığını söyleyen Çeltek, "Grevleri yasaklayan hükümet, işçileri insan yerine koymamıştır. Hükümet sermayenin sömürüsünden yana olduğunu göstermiştir. İşçiler, nüfusun yüzde 80'ini oluşturuyorlar. Oyu işçilerden alacaksın ama onu daha da yoksul hale getireceksin. Onun hak arayışının karşısına devlet gücüyle çıkacaksın. Polisini, Toma'nı, biber gazını, copunu, plastik mermini, yasa ve yönetmeliklerini, Bakanlar Kurulu kararlarını, hak arayanların karşısına dikeceksin. Öyle yağma yok, böyle hükümete oy da yok. Mücadele, grev kapılarından, fabrikaların içlerine, üretim alanlarına taşınmıştır. Boru, bakır tel, kurutma makinası, fren üretiminin durması milli güvenliğe aykırı ise biz de, milli güvenliğe aykırı karar almışız demektir. Asla yılgınlığa kapılmayacağız. Mücadelemiz sürecek" dedi. Basın açıklamasında ayrıca, IndustriALL Küresel Sendikasının, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektup okundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: