Metal İşçilerine Yüzde 24 Zam

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleri sonuçlandı. Metal işçilerin maaşlarına yüzde...

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleri sonuçlandı. Metal işçilerin maaşlarına yüzde 24 zam yapıldığı açıklandı.

Biga 1 Nolu Sendika Başkanı Osman Akkurt, MESS ile varılan anlaşma sonucu Biga ilçesinde 2 bin 50 metal işçisinin maaşlarına zam yapılacağının müjdesini verdi. Akkurt yaptığı açıklamada “ 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere imzalanan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmemiz, son 10 yılda Türkiye’de imzalanan en başarılı toplu iş sözleşmesi olmuştur. Grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süreci, sendikamız ve MESS’in karşılıklı grev ve lokavt kararları alması ile yeni bir aşamaya girmişti. Sendikamızın ve işçilerimizin kararlı duruşu sayesinde, özellikle kazanılmış haklarımızın korunması ve ileriye götürülmesi konularında başarılı bir anlaşma yapılmasını sağlamıştır. Görüşmeler sürecinde, kararlı ve örgütlü davranışları nedeniyle tüm üyelerimizi kutluyorum. Süreçte, işçi haklarına ve mücadele yöntemlerine saygılı davranan İçdaş işverenimizi ve özellikle Genel Müdürü sayın Bülend Engin’e de teşekkürlerimizi sunarım. Uygarca bire pazarlık süreci yaşadık ve birlikte mutlu noktaya ulaştık. Toplu iş sözleşmesiyle varılan anlaşma zemininde verimli bir çalışma dönemi ne giriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: