Metal işleme endüstrisi İstanbul’da buluşuyor

Makine imalatı ve metal işleme endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar ürünlerini İstanbul'da görücüye çıkardı. Hannover Messe...

Makine imalatı ve metal işleme endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar ürünlerini İstanbul'da görücüye çıkardı. Hannover Messe tarafından tertip edilen ve 3 ayrı fuarı tek çatı altında toplayan WIN Fuarları'nın 1’inci Fazı Beylikdüzü TÜYAP'ta başladı. Yaklaşık 20 milyar euro iş hacmi bulunan WIN, 11 bin üretici firmanın olduğu ve 500 bin elamanın istihdam edildiği sektörün en önemli buluşması olarak kabul ediliyor. WIN fuarları yoğun talep nedeniyle şubat ve martta olmak üzere iki ayrı fazda yapılıyor.

Reklam
Reklam

Azerbaycan, Fas, Hırvatistan, Irak, İran, Kuveyt, Özbekistan, Sudan, Tunus, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetlerinin katıldığı fuara 33 ülkeden ve 927 katılımcı ürünlerini vitrine çıkarıyor. 5 Şubat 2012'ye kadar sürecek fuar ile ilgili bilgi veren Hannover Messe Bileşim Genel Müdürü Alexander Kühnel, şunları söyledi:

“2001’den bu yana her geçen gün olumlu yönde geline Türkiye imalat endüstrisi, son dönemlerde daha dinamik hale geldi. Bugünlerde herkesin gündeminde olan Türkiye sanayiinde büyüme rakamları hakikaten çok umut verici. Tüm bu başarılı sürecin WIN fuarlarına da olumlu yansıyacağına kanaat getiriyoruz. Fuarlar sektörlerin aynasıdır. WIN Fuarları’nın tanıtım çalışmalarını yaparken Türkiye’nin takip ettiği genel ihracat politikasıyla paralel bir yol izlemeye çalıştık. Arap ülkeleri, Ortadoğu bölgesi ülkeleri ve bu ülkelerdeki firmaları hedefledik. Verimli bir fuar geçirip gelirlerini arttırmak isteyen tüm İmalat endüstrisi ziyaretçilerini WIN Fuarları’na bekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz