Metal para kalpazanları sanayi sitesinde yakalandı

İstanbul Fatih ve Eyüp’te kalpazanlara yönelik operasyonlarda banknot para yerine bir liralık madeni para basılan...

İstanbul Fatih ve Eyüp’te kalpazanlara yönelik operasyonlarda banknot para yerine bir liralık madeni para basılan atölye ortaya çıkarıldı. Sanayi sitesi içindeki atölyeyi darphane gibi kullanan 3 zanlı tutuklandı.
İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada kalpazanların sahte para basarak piyasaya sürdükleri belirlendi. Polisin araştırmasında basılan sahte paralar için Eyüp’teki Caferağa Sanayi Sitesi’ndeki bir atölyenin kullanıldığı belirlendi. Polisin tespitlerinde dikkat çeken ayrıntı ise zanlıların banknot yerine bir liralık madeni paraları basmayı tercih etmesi oldu.
Araştırmalar sonunda bütün zanlıların adres bilgilerine ulaşan polis Fatih ve Eyüp’teki 2 ayrı iş yeri ve 2 eve eş zamanlı baskınlar yaparak 3 kişiyi gözaltına aldı. Sanayi sitesindeki atölyede yapılan aramalarda 3 bin 440 adet sahte bir liralık madeni para, 8 bin 600 adet sahte madeni 1 liralık göbeği, 680 adet sahte bir liralık basımında kullanılan dış halka, 18 adet metal kalıp, 1 baskı makinesi, 1 adet krom kaplama makinesi, 2 adet metal kesme makinesi, 1 adet kompresör, 1 adet sahte paranın kenar kısımlarının basımında kullanılan makine, 1 adet üzerinde T.C. ve lale motifleri bulunan aydınger, 5 adet üzerinde T.C. ve lale motifleri bulunan A4 ebatında kâğıtlar ele geçirildi.
Mahkemeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz