Meteorolojiden Bugün Bahar, Yarın Kış Uyarısı

Balıkesir'de yarından itibaren soğuk ve kuvvetli yağış olmasının beklendiği bildirildi.Balıkesir Valiliğinin meteoroloji 2. bölge müdürlüğüne...

Balıkesir'de yarından itibaren soğuk ve kuvvetli yağış olmasının beklendiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinin meteoroloji 2. bölge müdürlüğüne dayandırarak yaptığı açıklamada, yurt genelinde bu akşam saatlerinden itibaren (21 Mart Perşembe) Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği, Yarın (22 Mart Cuma günü) Balıkesir bölgesinin tamamında beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege’de kuvvetli olarak görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Yağışlı havanın 22 Mart 2013 Cuma günü gece saatlerinde Kıyı Ege’yi, 23 Mart 2013 Cumartesi günü öğlen saatlerinde ise bölgenin iç kesimlerini terk etmesi bekleniyor. Rüzgarın yarın, güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği, sistemin doğuya doğru hareketiyle birlikte rüzgar yönünün cuma günü kuvvetini azaltarak kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

BUGÜN BAHAR, YARIN KIŞ

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Balıkesir Valiliğine geçilen raporda; Hafta başından bu yana artmakta olan hava sıcaklığının bugün de artmaya devam edeceği, ancak yarın yani cuma günü ise hissedilir derecede 6 ila 8 derece dolaylarında azalacağı tahmin ediliyor. Bu arada, son günlerdeki hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki ani artış ve azalışlardan dolayı insan sağlığında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Balıkesir'in Kıyı Ege bölgesinde kalan Edremit körfezinde kuvvetli yağış sonucu sel felaketi yaşanmış, bölgede büyük çapta hasar meydana gelmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: