Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

ANKARA (ANKA) – Meteoroloji, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yaşanacak kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

İLLERİN HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yağışlar yurdun kuzey kesimleri ile sabah saatlerinde Muş, Gaziantep, Kırşehir çevrelerinde aralıklarla devam edecek. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Reklam
Reklam

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Trakya(Edirne, Kırklareli, Tekirdağ,Bozcaada ve Gökceada) ile öğle saatlerinden sonra doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Trakya ile akşam saatlerinden sonra Bilecik, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Ege Bölgesi: Parçalı zamanla kuzeyi çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.
Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Kırşehir çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Reklam
Reklam

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları aralıklı yağmurlu, Çorum çevreleri kar yağışlı geçecek.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Muş çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey kesimlerde hafif sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Gaziantep çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa ve Balıkesir), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri), Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur ve K.Maraş), İç Anadolu (Ankara, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Çankırı başta olmak üzere bölge geneli), Doğu Anadolu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari başta olmak üzere bölge geneli), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin), Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) ile Gaziantep çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam