Meteorolojiden İstanbul'a 'gece' uyarısı

İstanbul için bu sabah "Çok Kuvvetli Yağış" uyarısı yapan Meteorolojiden akşam için de uyarı geldi.

Yağmur bu gece özellikle İstanbul'un Anadolu yakası ile Sakarya ve çevresinde çok şiddetli olacak. Taşkın ve sel tehlikesi var.

[Hava durumu](https://www.mynet.com/havadurumu) - 5 günlük sonuçları öğrenin****

İstanbul'da sabah erken saatlerde hafif hafif başlayan yağmur, fırtınayla birlikte şiddetli yağışa döndü. Sabah saatlerinde işyerlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

İstanbullular dikkat... Özellikle Anadolu yakasında bu gece ve yarın sabahl rüzgar ve kuvvetli yağış bekleniyor.

Reklam
Reklam

Rüzgar yarın öğle saatlerine kadar şiddetli esecek. Yağmur ise sabaha dek şiddetli yağacak.

Meteoroloji İstanbulluları sel ve taşkın tehlikesine karşı uyardı.

Yağışlar yarın akşama dek aralıklı olarak sürecek. Güneş haftasonu yine yüzünü gösterecek.,

ANKARA'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Meteoroloji ayrıca Ankara için de uyarıda bulundu. 'Gökgürültülü sağanak yağış' beklendiğinin belirtildiği açıklamada, "Akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısında görülecek yağışların; başta Ankara il geneli olmak üzere, Eskişehir ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadesi yeraldı.

YAĞMURLA BİRLİKTE KAZALAR MEYDANA GELDİ

BAYRAMPAŞA ve Bakırköy’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

İlk kaza, Bayrampaşa Otogar yolu üzerinde meydana geldi. Kontrolden çıkan TIR, bariyere çarparak yol kenarındaki elektrik direğini devirdi. TIR sürücüsünün yaralandığı kazada, yol bir süre trafiğe tıkandı. Florya’da ise aşırı hızla viraja giren otomobil, kaydıktan sonra kaldırma çarparak ters döndü. Kazada hafif yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.
13 İLÇEYE DİKKAT!

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre İstanbul bugün şiddetli yağışın yetkisi altında kalacak. Sabah erken saatlerde Balkanlar üzerinden sistem İstanbul'a yağmur, karayel yönünden kuvvetli esen rüzgar ilerleyen saatlerde daha da kuvvetlenerek fırtına seviyesine ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ihbar ve uyarıları üzerine AKOM alarma geçerek tüm birimleriyle, muhtemel su birikintisi ve baskınlarına karşı ekipleri kritik noktalarda konuşlandırdı.

Yaz yağmurları kısa zaman diliminde kuvvetli yağması 15 dakikalık zaman diliminde 15 kg'ın üzerinde yağış düşmesi gibi ani durumlar için tedbirler alındı.

Yağışın şehrin kuzey kesimleri (G.O.Paşa, Sultangazi, Sarıyer, Esenler, Eyüp, Arnavutköy, Bağcılar, Beykoz gibi) ile Anadolu yakasının doğusunda (Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

İstanbul İtfaiyesi, AKOM, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü Ekiplerini, ilk etapta muhtemel göllenme ve su birikintisi olacak yerlerde konuşlandırıldı.

ÖNLEMLER

İtfaiye tüm istasyonlarında 941 personel 783 araç

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 123 araç 437 personel

Atık Yönetimi müdürlüğü 15 personel 4 araçla (Metrobüs güzergahı)

İSKİ 568 personel 249 araç, ile kötü hava koşulları ile mücadele çalışmaları için hazır bekletiliyor.

İstanbul genelinde saat 10.30 itibari ile herhangi bir su baskını meydana gelmedi. Yollardaki göllenmelere ise ekipler tarafından müdahale edildi. "

Anahtar Kelimeler: