Meteoroloji'den yapılan 30 Mayıs Cumartesi hava durumu tahminleri

Meteoroloji, 30 Mayıs Cumartesi hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara'nın güney ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 29 Mayıs Cuma hava durumu tahminini yayınladı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara'nın doğusunda yağış bekleniyor. Ayrıca Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Diğer yandan Akdeniz Bölgesi'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun bölge genelinde sağanak yağışlı olması bekleniyor. Karadeniz Bölgesi'nde de bugün aralıklarla yağışlar bekleniyor. Bugün denizlerde ise fırtına beklenmiyor.

Reklam
Reklam

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Ardahan, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman), Tokat, Çorum'un güneyi, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey ve batı, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman), Tokat, Çorum'un güneyi, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Reklam
Reklam

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

30 MAYIS CUMARTESİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara'da Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, İstanbul'un doğu çevreleri) sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege'de Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege'nin (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Kütahya) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz'de Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu'da Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda (Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar'ın doğusunda güney yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Batı Karadeniz'de Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tokat ile Çorum'un güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Bingöl ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Bugün denizlerde fırtına yaşanması beklenmiyor. İşte denizlerde hava durumu:

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Reklam
Reklam

Marmara

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve doğusu sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) gece 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m güneyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

Akdeniz

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz 'de doğu ve güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan, açıkları güneybatıdan, gece kuzeybatıdan 2 ila 4(10-30km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü

Hava Durumu:Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s)kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: İyi.

Anahtar Kelimeler: