Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteoroloji, zirai don uyarısında bulundu.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Türkiye'de, 7-8 Mayıs gecesi, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Akdeniz'in kuzeydoğu ve kuzeybatısında, İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'nun doğu ve batısında hafif, yükseklerde orta kuvvette, 8-9 Mayıs gecesi ise İç Anadolu'nun doğusunda, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette, don olayı beklendiği kaydedildi.

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma gibi meyve, sebze ve fide üreticileri ile serada üretim yapan yetiştiricilerin gerekli tedbirleri almaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz