Metin Bölücek dost meclisine konuk oldu

MÜSİAD Elazığ Şubesinin bu haftaki Dost Meclisi Toplantısına Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin BÖLÜCEK Konuk oldu.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, Havayolu taşımacılığı, bir yandan uzakları yakın ederken diğer yandan da ekonominin hem şahdamarlarına, hem de kılcal damarlarına sürekli kan ve oksijen taşıyor. Vatanın dört bir yanını “en hızlı bir şekilde ulaşılabilir kılmayı” başararak ülkenin topyekûn kalkınmasına katkıda bulunmaktadır dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın "havayolunu halkın yolu haline getirme" ve "her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecek" hedeflerini anımsatan GÖK, bu hedeflerin Bakanlıkça izlenen gerçekçi politikalar ve DHMİnin 80 yılda elde ettiği birikimin getirdiği ivme ve yoğun çabayla bugün gerçekleştiğini ifade etti. Havacılığın havalı olduğu kadar riskli bir sektör olduğuna işaret eden GÖK, havacılıkta emniyetin en zayıf halkaya göre şekillendiğini, bu nedenle ekip çalışmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin Bölücek, son 10 yılda, Elazığ’daki yolcu sayısının 11 kat arttığını söyledi.

1940 yılında sivil trafiğe açılarak bu yönüyle Türkiye’nin ikinci havalimanı olma özelliği taşıyan Elazığ Havalimanı, her geçen gün yolcu kapasitesini arttırarak hizmetlerini sürdürüyor.20 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı yeni havaalanı terminal binasının faaliyete girdiğini hatırlatan Metin Bölücek, son 8 yılda devletin 120 milyon lira harcadığını söyledi. Havaalanını Elazığ dışında çevre iller olan Tunceli ve Bingöl’ ede hizmet ettiğini vurgulayan Metin Bölücek,2012 yılında 682 bin yolcu taşındığını ifade etti. Yeni terminal binası hakkında teknik bilgilerde veren Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin Bölücek, 350 bin metrekarelik yerleşke içinde vatandaşlara hizmet ettiklerini söyledi. Yeni havalimanı terminal binasının hizmete girmesiyle birlikte daha kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Metin Bölücek,2002-2012 yılları arasında 11 kat yolcu artışı olduğunu kaydetti. Apron Sayısını Artırdıklarını ifade etti. Elazığ Havalimanı, yolcuların daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin Bölücek, Elazığ Havalimanı’nda 5 olan apron park sayısının 7’yeçıkarılacağınısöyledi. Öte Yandan engelli yolcuların hizmetlerden daha rahat faydalanması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Metin Bölücek, çevre düzenlemedi yaptıklarını da kaydetti. Son 10 yılda yolcu sayısını 11 kat arttıran Elazığ Havalimanı, yolcularına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin Bölücek, havalimanında şuan için 5 uçak park apronu bulunduğunu belirterek; Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın destekleriyle 2012 yılı için 11milyon 300 bin liralık ek ödenek verildiğini söyledi. Bölücek, engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında da engelli yolcuların daha rahat hizmet alabilmesi içinde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Projenin tamamlanmasıyla apron park sayısının 7 olacağını ifade eden DHMİ Müdürü Metin Bölücek; pistin çevresinde çevre düzenlemesi yaptıklarınıdasöyledi.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Müdürü Metin Bölücek’ e MÜSİAD Yayınlardan oluşan bir hediye takdim etti. Toplantı toplu resim çekimiyle son buldu.

Muhabir/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz