Metiner: Demirtaş’ın Adını anmayacağım, HDP Önce Kürtlerden özür dilesin

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, HDP'nin seçim bildirisini değerlendirirken, "HDP insan haklarından bahsetmeden önce Kürt halkından özür dilesin. Kan kusturuyorlar bu halka" dedi. Metiner, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adını anmama kararı aldığını söyledi.

Metiner A Haber'de katıldığı bir programda HDP'ye sert eleştiriler yöneltti. Metiner, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adını anmama kararı aldığını söyledi.

"Kendi halkına zulüm eden bir örgütle karşı karşıyayız" ifadelerini kullanan Metiner şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kendisi gibi düşünen Kürtlere siyaset yapma hakkını fazla gören, sandık başına giderek özgürce oy kullanma hakkını bile kendisinden esirgeyen, ceberut bir örgüt parti gerçekliği ile karşı karşıyayız. Selahattin Demirtaş bunun özrünü dilesin. PKK'nın onlarca Kürt kanı döktüğünü söyleyerek özür dilesin. Desin ki 'Çekin silahlarınızı, ben Türkiye partisiyim. Ben demokrasi diyorum, özgürlük diyorum. Mersin'de, İstanbul'da serbest çalışıyorum. Kimse bana yasak koymuyor. Siz de çekin silahlarınızı, Kürt halkını tehdit etmeyin, Kürt halkı özgürdür, hangi partiye oy veriyorsa versin. AK Parti de propaganda yapsın, başka partiler de gelsin propaganda yapsın.' Ama hayır silah zoru ile 'HDP'nin dışındaki partilere oy verirseniz sizi öldürürüz' diyen bir faşizm ile karşı karşıyayız. Selahattin... Neyse ismini anmama kararı almıştım ama... HDP Ermenistan'dan özür dileyecekse önce kendi halkından özür dilesin. Kan kusturuyorlar bu halka yahu." (ANKA)

(HM/ÖZK)