Metiner: Yerel birimlerimiz sınıfta kaldı

Adıyaman’da cuma günü başlayan kar yağışı sonrasında yaşanan mağduriyete AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner tepki...

Adıyaman’da cuma günü başlayan kar yağışı sonrasında yaşanan mağduriyete AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner tepki gösterdi. Metiner, “Meteorolojik bulguların elinde olduğu birimlerimiz tedbir almamış, vatandaşı mağdur etmiştir. Bir özeleştiri yaparak, yerel birimlerimizin sınıfta kaldığını söyleme gereği duyuyorum.” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, cuma gününden bu yana Adıyaman’da adeta hayatın durma noktasına geltiğini belirterek, "Vatandaşlar ulaşamadıkları kurumlar nedeniyle bizleri arayıp, sorunlarını dile getiriyor. Hepsi yüzde yüz haklı ve her dinlediğim vatandaştan sonra içim burkuluyor. Adıyaman’a yağan kar değil, kurumların tedbir almaması mağdur etti. Meteorolojik bulgular eldeyken, kriz masalarının oluşturulmamış olması bir eksikliktir. Vatandaş Akedaş’a ulaşamıyor, derdini anlatacak kimse bulamıyor, günlerce elektriksiz kalan yerler var. Köylerimizin kapanan yolunun açılması için ekipler yoğun mesai harcıyor, ama yeterli gelmiyor. Elektrik verilemiyor, vatandaş karanlıkta ve soğukta yaşamaya çalışıyor. Bütün bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Bu kadar imkan varken, kurumların çaba göstermemesi kabul edilemez. Vatandaş mağdurken, yöneticilerin uyuması beklenemez.” ifadelerini kullandı.
Akedaş’ın vatandaşı mağdur ettiğini öne süren Metiner, “Telefonuna bile ulaşılamayan bir kurum olabilir mi? Bırakın kırsal kesimi, şehir merkezinde bile iki gün, üç gün insanlar karanlıkta ve soğukta bırakılabilir mi? Bu kurum ne yapıyor.” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Akedaş’ın meteorolojik bulguya rağmen hiçbir tedbir almamasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Metiner, bunun hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz