Metro Holding'den, el emeklerini satacak kadınlara kira desteği

Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi Fatih Öztürk, aile ekonomilerine katkıda bulunmak için bir araya gelerek...

Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi Fatih Öztürk, aile ekonomilerine katkıda bulunmak için bir araya gelerek üretim yapan kadınlara kira desteği sağlayacaklarını söyledi. Öztürk, yaptıkları ürünleri satacak mağaza açmak isteyen 50 kadının işyerinin kirasını karşılayacaklarını ve kendi tesislerinde stand tahsis edeceklerini belirtti.
Fatih Öztürk, Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Derneği’ni ziyaret etti. Ev hanımlarıyla sohbet edip yaptıkları ürünleri inceleyen Öztürk, aile ekonomilerine destek olmaya çalışan ev hanımlarını tebrik etti.
Kadınlara başta el ürünlerini sergileyecekleri mağaza olmak üzere birçok alanda destek olma sözü veren Öztürk, “Burada el ürünlerini satarak evlerine helal bir dilim ekmek götürme mücadelesi veren kadınlarımıza seve seve destek olacağız. Metro Holding olarak kendilerine ilk iş olarak ürünlerini pazarlayacakları güzel bir yerde mağaza işini çözeceğiz. Kendilerinin uygun gördükleri bir mağazanın kirasını biz karşılayacağız. Ayrıca Türkiye genelindeki tüm tesislerimizde bu ürünlerin satışını gerçekleştirmeleri için ücretsiz stand vereceğiz. Bu arada çok zor durumda olan ailelere de her türlü desteği vereceğiz. Bu arada Ayvacık’ta kuracağımız yöresel yiyecekler tesislerimizle de entegre etmenin yollarına bakacağız.“ dedi.
146 üyesi bulunan derneği eşiyle birlikte kurup ayakta durmakta zorlanan ev hanımlarına destek olmayı amaçladıklarını ifade eden emekli öğretmen Sefa Öz ise dernekte evine ekmek dahi götüremeyen ve tek umudu el örgüsü ürünlerinin satılması olan 50 ev hanımı olduğunu kaydetti.
Tek hedeflerinin kadınların kimseye muhtaç olmadan evlerine onurlu bir şekilde ekmek götürmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Öz, “Bizim önceliğimiz örgü ve triko işi. Ancak sipariş geldiğinde her türlü yemek ve pasta da siparişi alıyoruz. Ayrıca evlere temizlikten bebek bakımına kadar birçok alanda da çalışacak arkadaşlarımız var. Bizim en büyük zorluğumuz ürettiklerimizi sergileyecek ve satacak bir mağazamızın olmaması. Bunu gerçekleştirirsek kadınlarımızın en büyük sorununu halletmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz