Metro inşaatı çöktü

İstanbul Pendik'te metro inşaatı çöktü.

Kadıköy-Kartal-Pendik-Sabiha Gökçen metro inşaatının, Pendik Köprüsü yakınlarında göçük meydana geldi.

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Metro-insaati-coktu/965326/)

Alınan bilgiye göre, devam eden metro inşaatının E-5 karayolu Pendik Köprüsü yakınlarında yolun altında meydana gelen göçük nedeniyle olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

Tedbir amacıyla E-5 karayolunun her iki yönü de trafiğe kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Pendik'teki çökme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Zeminde bir sıkıntı yok. Hafif kayma olmuş, trafik bir süre sonra açılacak" dedi.

Reklam
Reklam

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı, metro inşaatının Pendik mevkisinde toprak kayması meydana geldiğini ve ölü ile yaralının bulunmadığını bildirdi.

Belediyenin basın danışmanlığından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Metro inşaatında Pendik mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Tedbir amaçlı E-5 kısa süre için trafiğe kapatıldı. Yolda çökme veya kayma riski yok.”

Ölü ve yaralı bulunmadığı ifade edilen açıklamada, detaylı bilgilerin daha sonra verileceği kaydedildi.

KADİR TOPBAŞ: YÜZEYDE BİR SIKINTI YOK

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'un iade-i ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Pendik - Kaynarca istikametinde metro çalışmalarında bir çökme hissedildi. Çok yakın takip ediliyor. Henüz zeminde yüzeyde bir sıkıntı yok. Tedbiren gidiş geliş istikametinde yol kapatıldı trafiğe. Yeni aldığım bilgiye göre bir müddet sonra da açacaklar trafiğe. Takip ediliyor. Bir sıkıntı yok” dedi. Ölü yaralı olup olmadığı sorusuna Kadir Topbaş, “Yok şu anda bize ulaşan bir bilgi yok. Göçük anlamında değil zaten. Kayma olmuş bir miktar. Kaymanın farklı sıkıntılara doğru seyretmemesi için tabii ki gerekli tedbirler alınmak üzere hem trafik durduruldu titreşim olmasın diye bir yandan da basınç görmesin diye. Bir müddet sonra açılacak trafik” diye konuştu.

Reklam
Reklam