Metro Sanatevi’nde 'yedi Cihan Kazan' Fotoğraf Sergisi

Kazan Belediyesinin düzenlediği “Yedi Cihan Kazan” isimli proje kapsamında, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi...

Kazan Belediyesinin düzenlediği “Yedi Cihan Kazan” isimli proje kapsamında, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, dünyanın yedi farklı ülkesinden yedi sanatçının bir hafta boyunca Kazan’da çektiği fotoğraflar yer aldı.

Ankara'nın Kazan Belediyesi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde, “Yedi Cihan Kazan” fotoğraf sergisi düzenledi. Sergiye dünyanın yedi farklı noktasından yedi fotoğraf sanatçısı konuk oldu. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Tataristan ve Ukrayna’dan gelen fotoğraf sanatçıları, bir hafta boyunca Kazan’da çektikleri fotoğrafları sergilediler.

Reklam
Reklam

Kazan’ın yok olmaya yüz tutmuş el sanatları, yöresel yemekleri ve mutfak kültürü, kültürel değerleri, doğa turizmi, tarihi mekanlarının tanıtılması amaçlanan sergiye, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli ve bazı milletvekilleri katıldı. Yedi Cihan Kazan Proje’sine KKTC’den katılan fotoğraf sanatçısı Cemal Okur fotoğraflarını ve hikayesini anlattı. Kazan’ı çok beğendiğini, bir hafta boyunca çok iyi vakit geçirdiğini dile getiren Okur, “Kıbrıs’ta bir limanda devlet memurluğu yapıyorum. Fotoğrafçılığa hobi olarak başlamıştım, git gide profesyonelleştim. Türkiye’de daha önce de bazı sergilerde bulundum. Hatta İstanbul’da bir fotoğraf sergisinde derece bile elde ettim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: