Metro Turizm Davasına Müdahillik Talebi

İstanbul Otogar Esnaflar Derneği üyesi 10 kişi, işadamı Galip Öztürk’ün tutuklu olarak yargılandığı Metro Turizm...

İstanbul Otogar Esnaflar Derneği üyesi 10 kişi, işadamı Galip Öztürk’ün tutuklu olarak yargılandığı Metro Turizm davasına müdahillik talebinde bulundu.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Eylül’de görülmesine başlanacak dava öncesi İstanbul Otogar Esnaf Derneği müdahillik talebinde bulundu. Öğlen saatlerinde Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayına gelen dernek başkanı Şahap Önal, 10 dernek üyesinin şikayetçi olarak yer aldığı dilekçeyi mahkemeye sundu.

Mahkemeye sunulan 3 sayfalık dilekçede iddianamede yer alan sanıkların cezalandırılması talep edildi. Önal tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, “Sanıkların yöneticisi olduğu otogarda gerçeğe aykırı beyanda bulunmak suretiyle, irtifak hakkının satışına sebep olmak ve iştirak halinde dolandırıcılık ve ayıplı mal satarak binlerce iş yeri sahiplerini mağdur edilmesine sebep olan sanıklar hakkındaki müdahale talebimizin kabulü ile sanıkların TCK.’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Dilekçenin mahkemeye sunulmasının ardından eski İstanbul Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal kısa bir açıklama yaptı. “Otogardaki yaşanan yolsuzluk ve binlerce işyeri sahiplerinin nasıl ve kimler tarafından mağdur edildiğine dair iddianamede adı geçen yöneticiler hakkında müdahillik talebinde bulunduk” diyen Önal, “Bugün otogarın resmi onaylı hiçbir projesi yok. Bu konuda devletin tüm ilgili makamlarına şikayet ettik. Otogar hakkında çok ciddi raporlar var. Bu raporları mahkeme başkanına sunduk” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede işadamı Galip Öztürk’ün, “Örgüt kurmak ve yönetmek, yetkili olmadığı için yarar sağlamaya azmettirmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvete azmettirmek, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağmaya azmettirmek ve silah bulundurmak" suçlarından 47 yıldan 123 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. İddianamede diğer sanıklar hakkında ise benzer suçlardan 1 yıldan 135 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: