MEÜ Arkeoloji Topluluğu'ndan Köy Okullarında Arkeoloji Eğitimi

MERSİN (AA) – Mersin Üniversitesi (MEÜ) Arkeoloji Topluluğu  Erdemli ve Silifke ilçelerindeki çalışmalar kapsamında köy okullarında öğrencilere Arkeoloji eğitimi verdi.

MERSİN Arkeoloji Topluluğu Erdemli ve Silifke ilçelerindeki çalışmalar kapsamında köy okullarında öğrencilere Arkeoloji eğitimi verdi. MEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Topluluğu danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu, yaklaşık 6 yıldır Erdemli ve Silifke ilçelerindeki köy okullarında sürdürdükleri eğitim çalışmasında 5 bin öğrenciye ulaştıklarını hedeflerinin 100 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi. Toroslar’da çok zengin arkeolojik kalıntıların olduğunu ifade eden Aydınoğlu, Aynı zamanda tarihi eserlerin çok fazla tahrip edildiğini belirtti. Projeyi başlatırken tahribatın önüne geçmeyi düşündüklerini dile getiren Aydınoğlu şunları kaydetti: "Üzerimize düşen görevlerden birinin tarihi eserlerin bulunduğu köylerde yaşayan köylü vatandaşların bu eserlere sahip çıkması olduğunu gördük. Bunu nasıl yapabileceğimizi düşündük ve önce köy kahvehanelerinde eğitimler vermeye başladık. Ancak istediğimiz verimi alamadık. Okullarda öğrencilere bu eğitimlerin verilmesinin daha faydalı olacağını düşündük. 6 yıldır köy okullarını dolaşıyor çocuklara arkeolojinin ne olduğunu anlatıyoruz. Arkeoloğun ne yaptığını, kendi yakınlarındaki eski eserlerin ne olduğunu anlatıyoruz. İnsanlar bunun ne olduğunu anladıkları zaman sahipleniyor ve koruyorlar. Erdemli ve Silifke köylerindeki okullarda yaklaşık 6 yıldır bunu başarılı bir şekilde anlatıyoruz ve geri dönüşümünü aldığımızı ve faydalı olduğunu düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: