Meü Devlet Konservatuvarı Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı, düzenlenen törenle yeni eğitim-öğretim yılına başladı.MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre,...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı, düzenlenen törenle yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Konservatuvarı’nın yeni eğitim-öğretim dönemine başlaması dolayısıyla Çiftlikköy Kampusü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Genel Sekreter Doç. Dr. Burak Çimen, Konservatuvar Müdürü Öğretim Görevlisi Selahittin Yunkuş ile müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün kısa bir müzik dinletisi ile başlayan törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir, MEÜ Devlet Konservatuvarı'nın geçmişinin 20 yıla dayandığını belirterek, bu süre içinde yetiştirdikleri öğrencilerin çok başarılı yerlere geldiklerini söyledi. “Umarım daha da iyi noktalara gelirler. Bu bizim hepimiz için bir gurur kaynağı olur" diyen Özdemir, başta İwonna Yalnız olmak üzere konservatuvara emeği geçen herkese teşekkür etti. Eğitimin özveri gerektirdiğini, konservatuvar hocalarının da işlerini isteyerek ve severek yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Özdemir, hedeflenen amaca hep birlikte varma temennisinde bulundu.

Bu yaz çok güzel haberler aldıklarını dile getiren Konservatuvar Müdürü Yunkuş ise "Yusuf Çelik, Bengisu Gökçe, Alican Sümer, Hasan Gökçe Yorgun gibi öğrencilerimiz yurt dışında eğitimlerini sürdürüyorlardı. Bundan sonra İrem Yunkuş ve Dilara Kaymak yurt dışında çok güzel okullar kazandılar. Utku Öner, Ezgi Bilgin ve Fatma Bilgin de yurt içinde güzel okullar kazandılar. Çok yakın bir geçmişte sevgili Çiğdem Aladağ İstanbul'daki Leyla Gencer Şan Yarışması'nda yarı finalde söyledi. En önemlisi birkaç gün önce bir haber aldık. 11. sınıf öğrencimiz Veriko Çumburidze, Uluslararası Genç Müzisyenler Tchaikovsky Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. Bu bir kişinin, bir sanatçının, bir ailenin, bir okulun, bir ulusun başına herhalde hayatında ya bir kere ya iki kere gelebilecek bir şeydi” dedi.

Reklam
Reklam

Yunkuş, kendilerine verdiği destek dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın önderliğinde üniversite yönetimine de teşekkür etti. Yunkuş, daha sonra 18 yıllık hizmetinin ardından konservatuvardan emekli olan Sanatçı Öğretim Elemanı İwonna Yalnız'a teşekkür belgesi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: