Meü Hastanesi'ndeki Soruşturmalara Siyah Bantlı Tepki

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi üyeleri, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi...

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi üyeleri, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetiminin kendi üyelerine karşı başlattığı soruşturmaları, ağızlarına siyah bant takarak protesto ettiler.

Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi üyelerinin geçtiğimiz günlerde MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde döner sermayedeki düşüş ve dağılımdaki eşitsizliğe karşı yaptıkları yarım gün iş bırakma ve oturma eylemin ardından hastane yönetimi tarafından bazı sendika üyelerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Türk Sağlık-Sen Mersin Şubesi üyeleri de bugün öğlen saatlerinde hastane önünde bir araya gelerek soruşturmalara tepki olarak ağızlarına 'siyah bant' taktılar. Daha sonra grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ümit Turhan, soruşturmanın Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suç olduğu iddiasında bulundu. İş bırakmanın sendikal faaliyet olduğunu söyleyen Turhan, "Fakat ne yazık ki işyerinde her şeyden önce çalışanın hakkını ödenmelidir düsturunu bilmeyenler, sendikal faaliyetin anayasal bir hak olduğunu görmezden gelerek iş bırakan çalışanlara soruşturma açıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Çalışanın hakkını teslim etmedikleri gibi hakkını talep etmek için eylem yapan çalışanlara da gözdağı verilmeye çalışıldığını dile getiren Turhan, iş bırakan memurlara ceza verilmesi işlemi ile yargıya açılan davaların hep çalışan lehine sonuçlandığını söyledi.

MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kendilerinden önce de birçok eylemin yapıldığını ancak hiçbirinde böyle bir soruşturma başlatılmadığına değinen Turhan, "Şimdi ne oldu da böyle bir muamele yapılıyor doğrusu merak ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak bu soruşturmaların sendikal faaliyeti engellemek suçu olduğuna ve bu soruşturmaların bizatihi kendilerinin suç olduğuna dikkat çekiyor ve idarecileri bundan vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Hastane yönetiminin soruşturma açıldığı tarihten sonra döner sermayeleri daha da düşürdüğünü belirten Turhan, "Biz eylem yapmayalım diye mi soruşturma açtınız? Ama yönetim bilsin ki bizde bu haksızlık bitene, çalışanın hakkı teslim edilene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz yılmayız, soruşturmalardan da korkmayız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: