Meü Kepfest Yarın Başlıyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı, keman ve piyano yarışmalarını bu yıl ilk kez birleştirerek, “Gülden...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı, keman ve piyano yarışmalarını bu yıl ilk kez birleştirerek, “Gülden Turalı & Kamuran Gündemir 1. Keman-Piyano Festivali” (KEPFEST) olarak düzenliyor.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Devlet Konservatuvarı’nın, Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması ile Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması’nı birleştirerek festival olarak düzenleyeceği bildirildi. “Gülden Turalı & Kamuran Gündemir 1. Keman-Piyano Festivali” (KEPFEST) adıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 9-13 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacak. Etkinlikte, bir yandan genç yetenekler yarışırken, bir yandan da hafta boyunca konserler verilecek.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Bölümü tarafından düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’nın bu sene 5.’si, Piyano Bölümü tarafından düzenlenen Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması’nın ise 3.’sü gerçekleştirilecek. Her iki yarışmada da kazanan genç yeteneklere para ödülü verilirken, jüri tarafından seçilen öğrencilere yurt içi veya yurt dışında istedikleri okullarda burs imkanı da sağlanıyor. Ayrıca kazanan adaylar daha sonra belirlenecek bir senfoni veya oda orkestrası eşliğinde solist olarak çalma hakkını da elde etmiş olacaklar.

Ulusal ve uluslararası arenada referans olarak gösterilen yarışmaların jürileri, ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden ve alanında saygın uluslararası müzik insanlarından oluşuyor. 5. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’nda jüri üyeleri, Onursal Başkan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın olmak üzere; Jüri Başkanı Doç. Yusuf Güler Aksöz, Prof. Hazar Alapınar, Tayfun Bozok, Prof. Koral Çalgan, Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan, Prof. Mikhail Godsteiner ve Bahar Biricik’ten oluşurken, 3. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması’nın jüri üyeleri ise Jüri Başkanı Prof. Selçuk Gündemir, Emre Şen, İbrahim Yazıcı, Misha Dacic, Emre Elivar, Sanem Berkalp Egesel, Giselle Brodsky olacak.

Reklam
Reklam

Festival boyunca yarışmaların yanı sıra konserler, ustalık sınıfları, atelye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Yarışmanın finali ve ödül töreni, 13 Nisan Cumartesi günü Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Törende, Devlet Sanatçısı Prof. Muammer Sun’a Festival Onur Ödülü takdim edilecek. Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivale, Mersin halkı davet edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: