Meü Mühendislik Fakültesi’nin Bölümleri Akredite Oldu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi’nin beş bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi’nin beş bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi. Bölüm başkanları, MÜDEK ve EUR-ACE sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

MEÜ’nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Mühendislik Fakültesi’nin Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri, 2011 yılı içinde MÜDEK’e başvurarak akredite olma talebinde bulundu. Talep kabul edildi ve beş bölüm Temmuz ayında MÜDEK’e akredite oldu. Mühendislik Fakültesi bölümlerinin sertifikaları, Çiftlikköy Kampusu günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, bölüm başkanları, öğretim elemanları, fakülte çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Sertifika takdimi öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Aydın, MÜDEK tarafından verilen akreditasyonun fakülte ve üniversite için gurur verici olduğunu söyleyerek, bu başarıda emeği geçen herkesi kutladı. Bu belgenin, hem MEÜ’ye hem de Mühendislik Fakültesi'ne artı değer ve prestij kattığını vurgulayan Aydın, “Rektör olarak bundan gurur duyuyorum. Mersin Üniversitesi, 1992 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen önemli bir gayret göstererek MÜDEK belgesini almaya hak kazanmıştır. Ülke genelinde mühendislik fakültelerinin büyük kısmının MÜDEK'e akredite olamadığını görüyoruz. Türkiye genelinde akredite olan mühendislik fakültelerine bakıldığında Gıda, Jeoloji gibi bazı bölümlerimiz yüzde 1-2'lik dilim içerisinde, diğerleri ise yüzde 10'luk dilim içerisinde yer almışlardır. Bu başarıda, Prof. Dr. İbrahim Ekiz'in önemli bir gayreti söz konusudur. Hem kendisini hem de diğer öğretim elemanlarını kutluyorum. MÜDEK belgesinin geçerlilik süresi 2014 yılına kadardır. Bunun devamlılığı için öğretim elemanlarına büyük görevler düşüyor” dedi.

Reklam
Reklam

Tıp Fakültesi'nin UTEAK tarafından akredite edildiğini anımsatan Rektör Aydın, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'nin kendi alanları ile ilgili akreditasyon kuruluşlarına başvuru için girişiminde bulunduğunu, MEİTAM'ın ise kalibrasyon alanında TÜRKAK tarafından akredite edildiğini ve yakın zamanda diğer alanlarda da akreditasyona sahip olacağını kaydetti. Aydın, "Üniversitemle ne kadar gurur duysam azdır. Bu gururu büyük bir gönül coşkusuyla duyuyorum. Aynı coşkuyu çocuklarımıza da verebilirsek, o zaman başarılı bir eğitim kadrosu olduğumuzu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnan ise MÜDEK'in mühendislik eğitiminin kalitesini yükseltmek için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve YÖK tarafından kalite güvence kuruluşu olarak tanındığını ifade etti. Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAFE ve uluslararası akreditasyon ağı Washington Accord'un da üyesi olan MÜDEK'in, EUR-ACE etiketi vermek üzere yetkilendirildiğini dile getiren İnan, 2011 yılının Ocak ayında başlattıkları başvuru sürecinin ardından Temmuz ayında Çevre, Elektrik-Elektronik, Gıda, Jeoloji ve Makine Mühendisliği bölümlerinin 2012-2014 yılları arasında MÜDEK ve EUR-ACE belgesi aldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, Rektör Aydın, Dekan İnan ve Mühendislik Fakültesi'nin eski dekanı Prof. Dr. İbrahim Ekiz, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Taner'e, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Özdemir'e, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekiz ve Doç. Dr. Nüzhet Türker'e, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fevzi Öner ve Prof. Dr. Kemal Taslı'ya, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Sevim ve Yrd. Doç. Dr. Onur Güven'e MÜDEK ve EUR-ACE sertifikalarını takdim ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: