Meü Şenliği Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) bu yıl 19.’su düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği, çeşitli etkinlikler ve renkli...

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) bu yıl 19.’su düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği, çeşitli etkinlikler ve renkli görüntülerle devam ediyor.

Spordan panellere, konserden tiyatroya, dans gösterilerinden söyleşilere kadar birçok aktivitenin gerçekleştirildiği şenlikte, üniversiteli öğrenciler doyasıya eğleniyor. Bu eğlencelerden biri de 'Sanat Yolu'nda gerçekleşti. Şenlik kapsamında bu yıl 3.’sü düzenlenen Sanat Yolu etkinliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Sanat Yolu etkinliği, 15 Nisan Pazartesi günü Atatürk Caddesi’nde hakla buluşturulmasının ardından bugün de Çiftlikköy Yerleşkesi’nde öğrenci ve öğretim elemanlarının ilgisine sunuldu. İletişim Fakültesi binasından başlayarak Mühendislik Fakültesi’ne kadar devam eden Sanat Yolu, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin içinden gelenleri boyalarla tuvale aktarmalarına olanak verdi. Akdeniz Oyunları maskotu Karetta’nın da katıldığı etkinlikte öğrenciler, özgürce tuvale bir şeyler resmetmelerinin yanı sıra Karetta ile fotoğraf çektirip eğlenceli saatler geçirme fırsatı buldular. Etkinliğe Niğde Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi’nden MEÜ’ye tanıtım gezisi düzenleyen öğrenciler de katıldı. İki saat boyunca süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Reklam
Reklam

MEÜ Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından Turgut Özakman’ın Bir Şehnaz Tango oyunu sahnelenirken, Özcan Balcan yönetiminde sahneye konan oyunun Mustafa Kemal Üniversitesi'nce düzenlenen Tiyatro Festivali'nde 30 Nisan 2013 tarihinde tekrar izleyiciyle buluşacağı bildirildi.

Yerleşkedeki stadyum çevresinde kurulan şenlik alanı, müzik grupları ve dans gösterilerine de sahne oluyor. Grup Öylesine Orkestrası şenlik alanında öğrencilerle buluşarak, sevilen rock şarkılarının yanında pop ve alternatif müzik parçalarını seslendirirken, Dj Ozi de bir performans sergiledi. Öte yandan, şenlik alanında öğrenci toplulukları ile hediyelik eşya, kitap ve yiyecek-içecek stantları da yer açıldı. Lunapark oyuncaklarının yer aldığı alan, şenlik boyunca müzik ve eğlencenin adresi olacak.

Dünya Kültürleri Topluluğu tarafından da MEÜ’de öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin kendi ülkelerini tanıttığı bir etkinlik düzenlendi. Kültür ve Spor Şenliği 19 Nisan Cuma akşamı Gripin grubunun vereceği konserle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: