Meü’de Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite öğrencilerine Atatürk’ün ‘Nutuk’ eserini okumalarını tavsiye...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite öğrencilerine Atatürk’ün ‘Nutuk’ eserini okumalarını tavsiye ederek, "O eserde her şeyi Atatürk'ün kendi ağzından öğrenebilirsiniz, başkasından dinlemeye gerek yok" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için MEÜ’de de ‘Anma Töreni’ düzenlendi. Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, üniversite yöneticileri, dekan ve müdürler, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler bir araya geldi. Çiftlikköy Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan tören, Atatürk’ün aziz hatırası için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Atatürk'ü anma törenine katılmanın eğitimin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, törene katılan herkese teşekkür etti. Bu katılımın zorla olamayacağının ancak, hissetmekle olacağının altını çizen Aydın, "Biz hala ölümünden bunca yıl sonra bile O'nu anlamak için çaba gösteriyoruz. O'nun ilke ve devrimlerinin takipçisi olacağımızı her fırsatta söylüyoruz" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine Atatürk'ün 'Nutuk' eserini tavsiye eden Aydın, "O eserde her şeyi Atatürk'ün kendi ağzından öğrenebilirsiniz, başkasından dinlemeye gerek yok" ifadesini kullandı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Harun Uzun ise doğada her insanın belirli bir süre bulunma imkanı olduğunu, bu insanlardan sadece bazılarının kaybedilişinin ilk günkü hüznünü daha sonra devam ettirebildiğini söyleyerek, "Bu insanlardan biri de büyük lider, dahi komutan, mümtaz devlet adamı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürkümüzdür" şeklinde konuştu.

Konsey başkanı olarak, tüm Mersin Üniversitesi öğrencileri adına Türkiye Cumhuriyeti ve devletine her yönüyle sahip çıkacakları sözünü veren Harun Uzun, şöyle devam etti: "Bu doğrultuda biz de projelerimizle Atamızın arkasından özlenen ve istenen Türkiye'yi oluşturmaya çalışacağız.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Akça'nın hazırladığı ve kısa bir süre önce yaşamını yitiren sanatçı Esin Afşar'ın seslendirdiği "Sendendir Atatürk" ve "Atatürk" şarkılarının yer aldığı Atatürk klibi sunuldu. Daha sonra, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerife Yorulmaz tarafından “Atatürk ve Kurtuluş Savaşına Adanmış Türküler” konulu bir sunum yapıldı. Tören, MEÜ Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından kısa bir müzik dinletisinin sunulmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: