MEÜ'nün Anamur'daki ar-ge tesisatının kaldırılması isteniyor

Anamur Belediye Meclisi, Mersin Üniversitesi'nin iskelede ar-ge çalışması için kurduğu tesisatın bu ay içinde kaldırılmasını istedi.

Anamur Belediye Meclisi, Mersin Üniversitesi'nin iskelede ar-ge çalışması için kurduğu tesisatın bu ay içinde kaldırılmasını istedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, iskelede Meclis adına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Mart ayında aynı yerde belediye, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların topluca gösterdiği tepkiye karşılık bir adım atılmadığını belirterek, "Defalarca Mersin Üniversitesi, Mersin Valiliği yazılı ve sözlü olarak uyarılmış, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olmasına rağmen ar-ge ucubesi hala yerinde durmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kendilerine yazdığı yazıda projenin 30 Nisan 2012'de sonlandırılacağının belirtildiğini hatırlatan Türe, şunları kaydetti:

"Sözde çalışmanın bitmesine rağmen Anamur'un en önemli gezinti alanındaki şantiye görüntüsü devam etmekte. Devletimizin kaynaklarını sonuç alınamayacak projelerle verimsiz kullanan Mersin Üniversitesi ve proje sorumluları iskeleyi harabe halinden bir an evvel çıkarmalıdırlar."

Halkın tepkisini çeken tesisatın kaldırılması için yürüttükleri demokratik mücadelenin yetkililerce dikkate alınmasını beklediklerini ifade eden Türe, "Tesisat bu ay içinde kaldırılmadığı takdirde Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantımızı burada kuracağımız çadırda yapacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasına meclis üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: