Mev Genel Başkanı Metin Emiroğlu’ndan Açıklamalar

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Metin Emiroğlu, Malatyılı sivil toplum kuruluşları arasında ikilik olamayacağını...

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Metin Emiroğlu, Malatyılı sivil toplum kuruluşları arasında ikilik olamayacağını söyleyerek, “Böyle bir şeye imkan da vermeyiz, meydanda vermeyiz” dedi.

MEV Malatya Şubesi’nde basın açıklaması yapan MEV Genel Başkanı Metin Emiroğlu, yeni dönem çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bursların sayısını arttırmak, bursların miktarını arttırmak ve bu bursların yanında eğitim kaynağını sağlam esaslara bağlamak. Yani sağlam gelirler elde etmek. Bunun içinde vakfımızın çalışmaları arasında, vakfımıza yapılacak olan gayrimenkul bağışlar büyük ehemmiyet arz ediyor. Birçok hemşerimizin de bu konuda bize müracaatları oldu. Biz gayrimenkul bağışlamak istiyoruz diye müracaatlar oldu. Bunu da çok önemli bir gelişme olarak telakki ediyorum. İnşallah vakfın gelirlerini daimilik arz eden bir temele kavuşturacağız. Diğer bir projemizde MEV’in İstanbul’da bir eğitim ve kültür merkezi kurma projesi vardı. Daha önce bu projeyle uğraştık olmadı, ama yine gündeme aldık. Malatya’nın İstanbul’da MEV Turgut Özal Eğitim ve Kültür Merkezi diye bir merkez kurmak istiyoruz. Bu merkezin bünyesinde erkek yurdu, kız yurdu ve bir kongre merkezi, sanat merkezi ve bunun yanında gelir getirecek diğer faktörleri kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MİAD’ın öncülüğünü yaptığı ve MEV’in devre dışı bırakıldığı Malatya Eğitim Platformu ile ilgili tartışma konusu hakkına sorulan bir soruya cevap veren Emiroğlu, “Şuanda MİAD, MASTÖB ve MEV birlikte müşterek çalışıyorlar. Bu platformu herkesin platformu haline getirmek ve birlikte bu talepleri almayı planladık. Arkadaşlar bunun teknik detaylarını şuanda çalışıyorlar. Ayrı ve gayri bir şeyimiz yoktur. Malatya’nın bütün mevcut eğitim potansiyelini MEV çerçevesinde birleştirmeyi düşündük. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Şimdi onların hepsi MEV’e gelecek. MEV’de burslar dağıtılacak. O gayri ve ayrı gibi gözüken hadiseyi biz birleştirmiş durumdayız” diye konuştu.

Malatya sivil toplum kuruluşları arasındaki bölünmeler hakkında ise Emiroğlu şunları söyledi:

“Bölünmek için bir sebep yoktur. Biz siyasi bir kuruluş değiliz. Bizim siyasetle ilgimiz yoktur. Biz bütün Malatyalıların eğitim olayı karşısında enerjisini birleştirmesini ve bu enerjiyi de MEV çerçevesinde yapmayı düşündük. B u teklifte diğer arkadaşlardan geldi. Bu teklifte MİAD VE MASTÖB’den geldi. Bu platformu MİAD oluşturmuştu, teklifte MİAD’dan geldi. Onun için gönlünüzü ferah tutun. Bir ayrılık, gayrilik, ikilik yoktur. Böyle bir şeye imkan da vermeyiz, meydanda vermeyiz. Burada paylaşılacak bir tek şey var, oda hizmette yarışmak ve eğitimi hem mahiyet ve hem de sayı itibariyle arttırmak ve kaynakları sağlamlaştırmak. Malatya kendisine yakışanı yapmalıdır. Malatya öyle ufak şeylerle tatmin olmaz. Malatyalı daima en iyisini yapmak ister. Öyle bir hayati ruhiyemiz vardır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: