Mevka İle Üniversiteler Arasında İşbirliği

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi...

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile birlikte beş üniversitenin rektörleri katıldı. Programda kısa bir sunum yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya-Karaman illerinin üniversitelerinin birbirleriyle olan iletişim ve altyapısının güçlendirilmesinin önemine değinerek, “Aslında bu konuda zaten üniversitelerimizin belli bir faaliyet içerisinde olduklarını biliyoruz. Biz de buna bir nebze de olsa katkıda bulunabilir miyiz diye düşündük. Onun dışında öğretim üyelerinin üzerinde çalıştığı araştırmaların ve projelerin ekonomik değere dönüşebilmesi adına doğru finansman kaynaklarından yararlanılması hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, “Bu protokol Konya ve Karaman illerimiz için son derece faydalı olacak diye düşünüyorum. Bu işbirliğin hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Konya Valimize ve rektörlerimize böyle bir protokolde yer aldıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, birinci önceliklerinin TR52 bölgesi olarak geçen Konya-Karaman bölgesinin stratejisini hazırlamak olduğunu söyledi. Vali Doğan, “Bu masanın etrafında bulunan rektör sayısı bölgemizin bilim üretme gücü açısından ne kadar değerli olduğunu açık bir kanıtıdır diye düşünüyorum. Beş üniversite aslında bizim asıl gücümüzü de oluşturuyor, bunun farkındayız. Biz üniversitelerle böyle bir işbirliği ararken şüphesiz üniversitelerin bilgi kaynağı olduğunu, bilgiye erişim noktası olduğunun farkındayız. Birinci önceliğimiz bu bölgenin stratejisini hazırlarken bu güçlü bilgi kaynağından istifade etmektir. Ve onlarla birlikte Konya-Karaman bölgesinin stratejisini hazırlamaktır. Ama bir o kadar daha önemli olan bir ayrıntı var ki, o da üniversitelerle piyasa arasındaki işbirliğine ara yüzü olmaktır. Umuyorum ki bugüne kadar yapılan çalışmalarda destek aldığımız üniversitelerimiz bundan sonrada bu protokol vesilesiyle artacaktır. Ben destek veren bütün rektörlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından iki şehrin eğitim, sanayi ve ticaret işbirliğini geliştirecek protokol imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: