MEVKA'dan çevreci konferans: Dünyayı kirlilikten yeşil enerji kurtaracak

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Konya'da düzenlenen 'Yeşil Ekonomiler Konferansı'nın birinci gün oturumlarında, insan çevre...

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Konya'da düzenlenen 'Yeşil Ekonomiler Konferansı'nın birinci gün oturumlarında, insan çevre ilişkileri ele alındı. MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman, insanoğlu ile çevre arasında yüksek seviyeli bir ilişki gerçekleştirilmesi halinde çevre sorunlarının kısa sürede aşılacağını vurguladı.
Konya'da düzenlenen ve iki gün sürecek Yeşil Ekonomiler Konferansı, MEVKA Başkanı Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı. Çevrenin korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılabilmesi için herkesin üzerine büyük görevler düştüğünü söyleyen Süleyman Kahraman, "Yeşil enerji Türkiye'nin ve dünyanın bugün içinde bulunduğu ve kurtulmaya çalıştığı kirliliğin her türlüsünden çıkış noktasıdır. Doğalgaz yatırımları ve doğalgaz kullanımının artması sosyal hayata ve doğal çevreye olumlu yansımaktadır. Ekonomiyi geliştirip ülkeyi kalkındırırken çevreyi kirletmeyen enerji kaynakları kullanmalıyız. Bunların kullanımını yaygınlaştırmalıyız." dedi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Türkiye'nin enerji açısından iki önemli sorunu olduğuna dikkat çekti. Doğan, bunlardan birinin enerji arzı problemi, diğerinin ise enerjinin verimli kullanılamaması olduğunu belirtti. Bu çerçevede hem enerji arzı problemini, hem de enerjinin verimli kullanılması problemini çözmeye yönelik çevreci politikalar geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Vali Doğan, bu çerçevede güneş enerjisi projeleri hazırladıklarını ve projeyi bakanlığa teklif ettiklerini kaydetti.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman'ın yaptığı konuşmanın ardından konferansın 'Ulusal Enerji Verimliliği Politikaları' başlıklı oturumuna geçildi. Konferansın birinci gün programı öğleden sonra yapılan 'Enerji Finansmanında Ulusal ve Uluslararası Kaynaklar' ile 'Enerji Verimliliği ve İşletmelerde Rekabetçilik' başlıklı oturumlarla tamamlandı.
MEVKA'nın düzenlediği 'Ulusal Yeşil Ekonomiler' konferansı, yarın yapılacak üç oturumun ardından kapanış töreniyle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz