Mevlana Çizgi Filmi, dünya televizyonlarında

Konya Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilen Mevlana Çizgi Filmi'nin, gösterildiği dünya televizyonlarında büyük ilgi gördüğü bildirildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana Çizgi Filmi'nin, ülkemizden sonra dünya televizyonlarında da gösterime girdiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk kez yapılan Mevlana Çizgi Filmi'nin Hazreti Mevlana'nın doğduğu ay olan Eylül ayından itibaren dünya ülkelerinde de gösterime girdiğini ve büyük ilgi gördüğünü ifade eden Akyürek, "Hazırladığımız Mevlana Çizgi Filmi, Türkçenin yanı sıra İngilizce dublaj ve alt yazıyla Pakistan, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Amerika, Avustralya, Makedonya ve Bosna Hersek'te devlet ve özel televizyon kanallarında gösteriliyor. Ülkemizde ulusal kanallarda da gösterimi yapılan ve halen gösterime devam eden çizgi filme ilginin yoğun olduğunu televizyon yöneticileri bildiriyor ve yapılan sözleşmelerde verilen gösterim sayısının artırılması için talepte bulunuyorlar. Filme gösterilen ilgi, verilen emeklerin karşılığı olarak bizleri son derece memnun ediyor"dedi.

Reklam
Reklam