Mevlana Haftası

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Mevlana Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Mevlana Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Attar mesajında, hiç sönmeyecek sevgi güneşi olan Mevlana'nın 804'üncü Vuslat gününü kutladıklarını belirtti.

Vuslat'ın sevgiliye kavuşma olduğunu ve Mevlana'nın bu günü düğün günü olarak nitelendirdiğini ifade eden Attar, mesajında şunları kaydetti:

"Sevgiliye kavuşmasının 804'üncü yılında çoğalan bir sevgi ve saygıyla anılmak ne büyük bir bahtiyarlıktır. Sevgi, bilgi, öğrenme, öğretme, hoşgörü ile donanmış 804 yıllık bir ömrün felsefesi yaradan ve onun yarattıklarını anlamaya dayanan sonsuz bir aşktır. Mevlana'nın alçak gönüllülükte, kabahatleri, kusurları örtmekte, cömertlikte sınır tanımayan, hiddet ve kızgınlığın ortadan kalktığı, hoşgörünün sonsuz olduğu, şefkat ve merhameti her yerde davet eden mesajları insanlığı sarmıştır. 800 yıl kıymetinden eksilme olamamışsa, bunun bir sebebi Mevlana'nın mesajlarının evrensel oluşundan ve ışığını Hak'dan almasındandır. Bütün bunlara insanlık alemi ne kadar da muhtaçtır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz