Mevlana Hazretleri, Adının Verildiği Kültürevinde Anıldı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Mevlana İslam’dan neşet eden insan sevgisi ve âlem tasavvurunun yüzyıllardır...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Mevlana İslam’dan neşet eden insan sevgisi ve âlem tasavvurunun yüzyıllardır en önemli duraklarından biridir.” dedi.

Yamaçlı Mahallesi’nde bulunan Yüreğir Belediyesi Mevlana Kültürevinde ‘Mevlana’yı Anma ve Anlama Programı’ düzenledi. Programda Mevlana’nın hayatı anlatılırken Yunus Çoban ve semazen ekibinin gösterileri ayakta alkışlandı. Mevlana ile ilgili şiirler ve ilahilerin okunduğu programa katılanlar kapıda semazenler tarafından karşılandı.

Tören de bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Mevlana’yı anlatmaya kelimelerin kifayetsiz ve çaresiz kalacağını belirtti. ‘Onun fikirleri ve eserleri bugün bile dünyanın gündeminde.” diyen Çelikcan, birçok ülkede Mevlana’nın Mesnevi’sinin yıllardır ‘best seller’ olduğunu aktardı. Mevlana’nın doğru irfan ve tasavvuf kültürünün en zengin bahçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Çelikcan, “Mevlana İslam’dan neşet eden insan sevgisi ve âlem tasavvurunun yüzyıllardır en önemli duraklarından biridir. Hoca Ahmet Yesevilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin hamuruyla karılmış Anadolu coğrafyasının en önemli gönül sultanlarındandır Mevlana Celaleddin Rumi. Onu anmakla birlikte anlamanın öneminin altını çiziyorum. Ondaki sevgi ve hoşgörü çağlayanına her günden daha çok ihtiyacımız var. Ten elbisesine değil Can’a ve Can’ın sahibine hürmeten muamelede bulunmak toplumumuzun en acil ihtiyacı. Onun adını yaşatmak için kültürevimize adını verdik, yetmedi her yıl anma haftalarında da onu anacak ve hatırlayacağız. Hizmet yürüyüşümüzde de onun gibi engin bir sevgi ve hoşgörüyle hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışacağız. Mevlana’nın geniş hoşgörüsü, sevgisi ve şefkati hepimizin üzerine olsun. Tüm insanlar hoşgörünün hâkim olduğu Mevlana rengine boyanmış bir dünyada yaşasın.’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz