Mevlana'nın Çağrısı Antalya Sahnesine Veda Ediyor

Sahnelendiği ilk günden bu yana beğeni ile izlenen ve dünyaca ünlü sufi dansı Ziya Azazi'nin de dans ettiği "Mevlana'nın Çağrısı"

Sahnelendiği ilk günden bu yana beğeni ile izlenen ve dünyaca ünlü sufi dansı Ziya Azazi'nin de dans ettiği "Mevlana'nın Çağrısı" Antalya'ya veda ediyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin izleyici ile buluşturduğu bale eseri, 7 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de ve 9 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahnelenecek. 5 ile 15 lira arasında fiyatlandırılan eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra internet üzerinden "www. dobgm.gov.tr" adresinden alınabiliyor.

Reklam
Reklam

Dünyaca ünlü İslam düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatından ve felsefesinden esinlenerek oluşturulan bale eseri, konusu ile olduğu kadar Can Atilla'nın bestelediği etkileyici müzikleri ve güçlü koreografisiyle de ilgi çekiyor.

Koreografisi uluslararası alanda başarılar kazanan ünlü koreograf Mehmet Balkan tarafından hazırlanan eseri Lale Balkan sahneye koyuyor. Mevlana'nın yaşamından kesitleri, felsefesini ve evrenselleşmesini yansıtacak biçimde oluşum, çağrı, dönüşüm başlıklarıyla üç ana fikir üzerinde oluşturulan eserin librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: