Mevlana'nın heykeli Buca'ya dikiliyor

İZMİR (İHA) - İzmir'in Buca İlçesi'ne dikilecek olan 85 metre yüksekliğindeki devasa "Mevlana Heykeli"nin 125 milyar liraya mal olacağı bildirildi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Mevlana heykelinin dünyanın üçüncü büyük heykeli olduğunu iddia ederek, "Bundan böyle İzmir, Saat Kulesi'nden önce dünyanın üçüncü büyük heykeli Mevlana ile tanınacak" dedi. 85 metre yükseklikte devasa Mevlana heykelinin İzmir'in her köşesinden görülebileceğini ifade eden Başkan Şeboy, "Buca'ya hakim, yer seviyesinden 60 metre yüksekliğindeki Tıngırtepe üzerine dikilecek olan heykelin kaidesi 25 metre, yani toplam 85 metre yükseklikteki heykel dünyada konuşulacak" dedi.

Reklam
Reklam

Seçimlerden sonra açılması planlanan Mevlana heykelinin çelik kasa üzerine fiberglastan yapılacağı ve üstünün bakırla kaplanacağı, maliyetinin ise 125 milyar lirayı bulacağı kaydedildi. Gece de lazer ışıklarıyla aydınlatılacak heykelin İzmir'e ayrı bir güzellik katacağını söyleyen Cemil Şeboy, "Dünyanın ün yapmış şehirleri heykel sembolleriyle tanınır. İzmir de öyle olacak. Gelen turistler de burada yapılacak semazen gösterilerine hayran kalacak ve ülkelerine gittiklerinde de haklı olarak bizi konuşacaklar" dedi.

BUCA'DA NOSTALJİ SOKAKLARI DA YAŞATILIYOR Öte yandan, Buca'da ilk yerleşim alanı olan Yaylacık Mahallesi'nde eski Türk geleneklerini yaşatmak amacıyla, sokaklarda yapılan restore ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Düzenleme yapılan sokaklarda renkli tuğlalarla duvarlara estetik verildiğini, elektrik ve telefon kablolarının toprak altına alınarak yolların da parke taşları ile döşendiğini anlatan Belediye Başkanı Şeboy, "Mahalle çeşmeleri, loş ışıklı aydınlatma, çiçekler, ağaçlar ve küçük oturma grupları ile sokakları yaşanan mekanlar haline getirdik. Yaylacık Mahallesi'nde 75 santimetrelik dar sokaklarda düzenleme çalışmaları sürüyor. Mahalle sakinlerinin tertemiz sokaklardaki evlerinin kapı önlerinde pişirdikleri çöreklerle, semaverde kaynattıkları çayları yudumlarken yaptıkları yarenlikleri tekrar hayata geçirmeyi düşündük. Nostaljiyi yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam