Mevlevihane Vakıf Müzesi, Ziyaretçilerini Bekliyor

Geçmişi yaklaşık 400 yıl önceye dayanan ve 6 yıl önce hizmete açılan Gaziantep Mevlevihane Vakıf Müzesi'nde Mevlevilik kültürü yansıtılıyor.

Geçmişi yaklaşık 400 yıl önceye dayanan ve 6 yıl önce hizmete açılan Gaziantep Mevlevihane Vakıf Müzesi'nde Mevlevilik kültürü yansıtılıyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehre gelen yerli ve yabancı turistleri, Boyacı Mahallesi'ndeki Mevlevihane Vakıf Müzesi'ne beklediklerini belirtti.

Son yıllarda kentte bir çok yeni müzenin hizmet vermeye başladığını hatırlatan Güven, 6 yıl önce onarılan Mevlevi Tekkesi'ni, vakıf eserlerinin sergilendiği ve Mevlevilik kültürünün yansıtıldığı müze olarak hizmete sunduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Müzenin yaklaşık 400 yıl önce "Mevlevihane" olarak Sancak Beyi Mustafa Ağa tarafından yaptırıldığı anımsatan Güven, müzede Türk hat sanatı örnekleri, altın ve gümüş yaldızlı el yazması Kuran-ı Kerim'ler ve mihrap şamdanlarının da ziyaretçilerin istifadesine sunulduğunu dile getirdi.

Konya, Kırşehir, Uşak, Muğla ve Gaziantep'in yanı sıra Anadolu'nun farklı yörelerine özgü motiflerin yer aldığı kilim ve halıların da müzede sergilendiğini anlatan Güven, şunları kaydetti:

"Onarılan Mevlevi Tekkesi, 6 yıl önce vakıf eserlerinin sergilendiği ve Mevlevilik kültürünün yansıtıldığı müze olarak ziyarete açıldı. Gaziantep'e uğrayan yerli ve yabancı turistleri Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi'ne bekliyoruz. Osmanlı döneminden günümüze ulaşan tespih, tarihi saatler ve kandillerin de sergilendiği müzemizde, Mevlevihane'nin son şeyhi Mustafa Efendi'nin torunları tarafından bağışlanan emanetlerde sergileniyor. Müzede günümüz sanat eserlerinin yer aldığı çeşitli sergilerde düzenleniyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: