Mevlit Kandili

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Müslümanlara düşen görevin, Hazreti Muhammed'in bize kazandırdığı kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat,

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Müslümanlara düşen görevin, Hazreti Muhammed'in bize kazandırdığı kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatta işlerlik kazandırmak olduğunu bildirdi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, iki cihan güneşi, müjdelerin en büyüğünü tebliğle görevli olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde bir Mevlit Kandilini daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Hazreti Muhammed aracılığıyla insanlığa gönderilen İslam dininin, tebliğin başlangıcından bu yana rahmet, adalet, paylaşım, barış ve güvenlik gibi önemli ilkeleri her zaman önde tutarak umutsuz ve çaresiz insanların ümit ve ışık kaynağı olduğunu ifade eden Güler, şunları kaydetti:

"Bize düşen, her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamber'imizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve onun bize kazandırdığı kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Mevlit Kandilinin, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim."

Güler, Mevlit Kandili dolayısıyla Belediye ve Tavşanlı Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğin, 23 Ocak'ta saat 20.00'den itibaren Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceğini duyurarak, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayıp naat şiiri, küçük sema grubu gösterileri, minik dua grubu ile tasavvuf musikisi eserlerine yer verilecek etkinliğe tüm ilçe halkını davet etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: