Mevlit Kandili

Yozgat'ta Mevlit Kandili dolayısıyla milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri açıklama yaptı.

Yozgat'ta Mevlit Kandili dolayısıyla milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri açıklama yaptı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, kandilin birlik, beraberlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olduğunu aktardı.

Soysal, bu gecelerin yapılanların bir daha gözden geçirip tartmaya vesile olan geceler olduğunu vurgulayarak İslam alemine ve Yozgatlılar'a hayırlar getirmesini diledi.

-Milletvekili Yusuf Başer-

Milletvekili Yusuf Başer ise kandilin, Müslümanlar arasında yüz yıllardan beri büyük bir coşku ile kutlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. O, güzel ahlakı, hakkı, hukuku, adaleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını yeryüzüne yerleştirdi. Hz. Peygamberi sevmek ve O'nu örnek almak demek, O'nun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu önemli gecede barış için, acıların ve göz yaşlarının dinmesi için, insanlığın güzel yarınları için bol bol dua edelim."

-MHP Yozgat İl Başkanı Kaya-

MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya ise Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu günün herkese hayırlar getirmesini dileyerek, "Bu önemli geceyi idrak etmek, bu gecenin her saat ve dakikasından nasiplenmek inanan her Müslüman'ın arzu ettiği duygulardan biridir. Bu gecenin birliğimize, beraberliğimize, kin ve nefretin bertaraf edilmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: