Mevlüt Kızılay: Yıl boyunca insanların yardımına koştuk

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Başkanı Mevlüt Kızılay, dernek olarak 2011 yılında birçok ihtiyaç...

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Başkanı Mevlüt Kızılay, dernek olarak 2011 yılında birçok ihtiyaç sahibi kişinin yardımına koştuklarını söyledi.
Mevlüt Kızılay, derneğin Sakarya Şube Başkanı Ziya Tok ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 2011 yılını değerlendirdi. Dernek olarak, toplumun bütün kesimlerinin yardımına koştuklarını ifade eden Kızılay, bu yıl 3 bin öğrenciye yazlık giyim, 650 ihtiyaç sahibi kişiye gıda ve giyim, 550 üniversite öğrencisine gıda, et ve giyim, 150 aileye de ev eşyası yardımı yapıldığını kaydetti. Kızılay, yapılan diğer yardımları da şöyle aktardı: "Ayrıca 85 kişinin sağlık hizmeti almaları sağlandı. Ramazan ayında 14 bin 500 kişiye iftar verildi. İftar programına gelemeyen 12 ailenin evine gönüllü üyelerimiz yemek götürdü. Somali’ye 3 TIR gıda yardımı, 208 bin TL para; Van’daki depremzedelere bir TIR dolusu battaniye, giyim malzemesi ve 7 bin 800 TL para yardımı yapıldı. 6 depremzedenin bütün ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalarız sürüyor."
Öte yandan dernek yönetiminde de değişikliğe gidildiğini ve derneğin Sakarya Şube Başkanlığı’na Ziya Tok’un seçildiğini ifade eden Kızılay, 2012 yılında da faaliyetlerin hız kesmeden süreceğini vurguladı. Yeni yılda ilk olarak ocak ayında zengin ile fakir arasındaki diyaloğu en iyi yansıtan ‘Biz de Varız, (Sana yardımım kendimeymiş meğer)' isimli tiyatro oyununun sergileneceğini dile getiren Kızılay, diğer hedeflerini de şöyle dile getirdi: “Yeni yılda hedeflerimiz arasında bilgi evleri açmak, 100 öğrenciye nakit eğitim yardımı ve Somali’den ülkemize gelen 8 öğrenciye eğitim yardımında bulunmak var. Ayrıca kendi binamızı yapmak gibi planlarımız bulunuyor. Eğer kendi binamıza geçebilirsek mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına daha hızlı bir şekilde koşabiliriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz