Mevsim değişikliğine dikkat

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Kardiyoloji Uzmanı Göktürk Kaçar, mevsim değişikliği nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Kaçar, kroner damar hasalıkları, kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastalarının çevresel faktörlerden etkilenen hastalıklar olduğunu belirterek, "Çevresel faktörlerin en önemlilerinden olan hava koşulları, özellikle mevsim değişikliklerinde etkili olmaktadır" dedi.

Özellikle kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastalarının, aşırı sıcak ve aşırı soğuk hava koşullarında, olumsuz etkilendiklerini ve hastalıkların seyrinin bozulduğunu belirten Uzman Dr. Kaçar, "Bu nedenle, bu hastaların tedavileri de ilkbahar ve sonbahar aylarında düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Ayrıca hastaların, hava koşullarından nasıl etkileneceği konusunda aydınlatılması ve ne gibi önlemler alabilecekleri konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Bu konuda özellikle, giysi seçimi, beslenme, egzersiz konularında hastaların hastalıklarının özelliklerine göre aydınlatılmaları gerekir. Bu anlamda yaz aylarında alınabilecek genel önlemler kısaca; bol sıvı almak, sebze-meyve ağırlıklı beslenmek, rahat bol giysiler giymek, egzersizin belli saatlerde yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: