"Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme" Projesi

ŞANLIURFA (A.A) - Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Projesi kapsamında Harran Üniversitesi'nde (HRÜ), mevsimlik tarım işçilerine, teorik ve uygulamalı eğitimler

ŞANLIURFA (A.A) - Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Projesi kapsamında Harran Üniversitesi'nde (HRÜ), mevsimlik tarım işçilerine, teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

HRÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek ve ekibi tarafından Yenişehir Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde verilen eğitimler bir hafta sürdü.

Proje kapsamında 44 kişiye verilen eğitimlerde, mevsimlik tarım işçilerinde anne çocuk sağlığı sorunları başta olmak üzere solunum sistemi, kas iskelet sistemi ve kaza yaralanmaları gibi sağlık sorunları konusunda ilk yardım bilgisi verildi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Şimşek, söz konusu eğitimlere ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Mevsimlik tarım işçisi kadınlarda sağlıksız yaşam koşullarına bağlı bulaşıcı hastalıklar, aşırı yorgunluk, kötü beslenme, tarım ilaçları ve diğer kimyasal etkileri, bilgisizlik, çok genç ya da ileri anne yaşı, tarım alanlarında çalışmaya bağlı olarak sağlık hizmetine erişememe nedeniyle hiç doğum öncesi bakım alınamaması geç ya da yetersiz alınması gibi faktörlerin kendiliğinden düşük, erken doğum, ölü doğum, düşük doğum ağırlığı ile anne ve bebek ölümlerini artırıyor. Dolayısıyla erken ölüm ve hastalıkların yaşam koşulları, sağlık hizmetine erişim ve alınan hizmetin niteliğiyle yakından ilgilidir."

Söz konusu eğitimlere gelecek haftada başka bir grupla devam edeceklerini aktaran Prof. Dr. Şimşek, eğitimlerin ardından çıkacak sonuçların kamu kurumlarına öneri olarak sunulmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz