Mey İçki'nin yüzde 90'ı TPG'ye devredildi

İstanbul - Mey İçki A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Doğan, Mey İçki'nin çoğunluk hisselerinin TPG'ye devri konusunda, "söz konusu anlaşmayla taraflar, MEY'in toplam hisseleri için 900 milyon dolar bedel üzerinde mutabık kalmış ve şirket hisselerinin yüzde 90'lık bölümünü TPG'ye devretmişlerdir" dedi.

Mey İçki Sanayi ve Tİcaret A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin Texas Pasific Grup'a devredilmesiyle ilgili prosedürün tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğan, Mey İçki'nin hissedarları ile TPG arasında bir ortaklık anlaşması imzalandığını anımsattı.

Reklam
Reklam

Doğan, söz konusu anlaşmayla tarafların MEY'in toplam hisseleri için 900 milyon dolar bedel üzerinde mutabık kaldığını ve şirket hisselerinin yüzde 90'lık bölümünü TPG'ye devrettiklerini anlattı.

İmzalanan anlaşmayla ilgili Rekabet Kurulu ve Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu'nun onaylarının alındığını ve hisse devrinin gerçekleştiğini aktaran Doğan, anlaşmanın aynı zamanda Türk ekonomisine ve Türkiye'ye duyulan güvenin güçlü bir biçimde tescili olduğunu ifade etti
Doğan, Türkiye'ye daha fazla yabancı sermaye yatırımları çekebilmek için yoğun çaba harcanan bu dönemde, ülke açısından çok önemli bir anlaşmayı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Hüsnü Doğan, "Yaptığımız anlaşmayla uluslararası yatırımcılara 'Türkiye güvenilir, yatırım yapılabilir bir ülkedir' mesajını güçlü bir şekilde verdiğimize inanıyoruz. Bu yatırımı başkaları izleyecektir. Ülkemizin yabancı sermaye yatırımlarından daha fazla pay almasında öncü bir adım attığımız için sevinçliyiz" dedi.
TPG Yönetici Ortağı Stephen Peel de, anlaşmayla TPG'nin Türkiye pazarındaki ilk yatırımını oluşturduğunu ifade ederek, Türkiye pazarındaki ilk kaldıraçlı satın almayı, (Leveraged Buy-out) gerçekleştirmiş olmaktan ve Mey'in ortakları arasında bulunmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Peel, anlaşmayla Mey'in dünya pazarlarındaki büyümesini daha da hızlandıracağına ve Türkiye'nin ekonomik gelişimi içinde de önemli bir dönüm noktası oluşturacağına inandıklarını kaydetti.