Meyan Kökü Şerbeti Ve Hurmalar Tezgahlardaki Yerini Aldı

İnanç merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı. On binlerce hatmin okunacağı şehirdeki camilerde...

İnanç merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı. On binlerce hatmin okunacağı şehirdeki camilerde Ramazan temizliği yapıldı. Dergah Halilürrahman Camii'nde de Ramazan öncesi son bakımlar gerçekleştirildi.

Ramazan hareketliliği yaşanan şehirde Karaköprü Belediyesi de camileri temizledi. Camilerin yanı sıra Ramazan'da vatandaşın uğrak yerleri arasında bulunan mezarlıklar, parklar ve dinlenme yerleri sıkı bir temizlikten geçti. Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, camilerin daha iyi görünmesi için yeni ışıklandırma yaptıklarını ve ilçedeki tüm camilerde temizlik seferberliği başlattıklarını kaydetti. Fatma Koç Camii imamı Mehmet Hakan Demirci de camilerde başlatılan temizlik çalışmaları için belediyeyi kutladığını belirtti.

Reklam
Reklam

MEYAN KÖKÜ TEZGÂHIN BAŞ KÖŞESİNDE

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında yer alan Şanlıurfa'da satıcılar sokaklara kurdukları stantlarda, işyerlerinde ve sırtlarına aldıkları güğümlerle meyan şerbeti satışına başladı. Meyan kökü otu ise tezgâhların baş köşesinde yerini aldı. Meyan şerbeti Şanlıurfa'da Ramazan ayında sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak biliniyor. Meyan kökü otunun yanı başında ise hurmalar tezgahlara dizildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: