Meydanda Kitap Okudular

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, kitap okumaya dikkat çekmek için yarım saat kitap okudu.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, kitap okumaya dikkat çekmek için yarım saat kitap okudu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Türkiye'nin 81 ilinde 12.30-13.00 saatleri arasında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Bu kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 150 kişi, yanlarında getirdikleri veya meydanla bulunan gezici kütüphaneden temin ettikleri kitapları yarım saat okudu.

Reklam
Reklam

Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde ve bazı ilçelerin kent meydanlarında yarım saatlik kitap okuma etkinliği düzenlediğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 12.30-13.00 saatleri arasında gelen vatandaşlar ve öğrencilerle kitap okuduklarını anlatan Dönmez, etkinlik ile toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Dönmez, kitap okuma etkinliğini bu yıl ilk kez gerçekleştirdiklerini, bundan sonra her yıl düzenleneceğini bildirdi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: