"Meydanlara çıkacağım"

ANKARA (İHA) - Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, seçim döneminde meydanlara çıkacağını belirterek, "Seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın, biz partimize ve örgütümüze güveniyoruz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Ecevit, bir gazetecinin "Erken seçim tarihi içime sinmiyor, dediniz. Bu konuyu aranızda görüştünüz mü?" şeklindeki sorusu üzerine, "Parti Meclisi'nde bu konuyu görüştük. Söz alan partililer, erken seçimin 2003'ün Nisan'ında ya da 2004'ün Nisan'ında yapılması yönünde görüş belirttiler" dedi. Bunu büyük bir mesele yapmadıklarını kaydeden Ecevit, "Kanımız odur ki, bundan bir yıl sonra veya iki yıl sonra seçimlerin yapılması milletimizin daha hayrına olacaktır. Birçok yeni örgütlenme girişimleri var. Eğer çok erken bir seçim yapılmazsa onlar da seçimlerde etkin duruma gelebileceklerdir. Onları da bu haklarından yoksun bırakmamak gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Ecevit, bugün alınan bir kararla DSP grubu yöneticilerinin, diğer partilerin yöneticileriyle görüşeceklerini ve seçim tarihi konusundaki isteklerini saptayacaklarını söyledi. Ecevit, "Seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın, biz partimize, örgütümüze ve DSP'lilere güveniyoruz" dedi.

Gazetecilerin "Koalisyon ortaklarıyla bu konuyu görüşecek misiniz, onlara yeni bir tarih önerecek misiniz?" sorusu üzerine Başbakan Ecevit, zirve toplantılarında diğer hükümet ortaklarıyla bu konuyu görüştüklerinde, erken seçime karşı olduğunu ve bu konuda Parti Meclisi'ne başvuracağını söylediğini ve bugün bunun gereğini yerine getirdiğini ifade etti.

Başbakan Ecevit, "DSP Parti Meclisi 3 Kasım'da erken seçim yapılmasına olumlu yaklaşıyor mu, yaklaşmıyor mu?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "DSP Parti Meclisi aslında seçimlerin Nisan 2004 yılında yapılmasını istiyor. Biz DSP olarak değil, koalisyon ortakları olarak geride bıraktığımız aylarda çok büyük hizmetler yaptık, çok önemli atılımlarda bulunduk. Fakat bunlardan bir kısmını uygulamaya yeterince geçirmeden erken seçime yakalanmamız Türkiye'nin aleyhine olur. Biraz daha zamana ihtiyacımız var, bu yaptığımız hazırlıkların uygulanabilmesi için. O nedenle biz zamanında seçim istiyoruz ama erken seçimde de kendimize güveniyoruz ve dediğim gibi özellikle yeni kurulan partilerin bu konudaki görüşlerinin belirlenmesinde yarar görüyoruz."

Reklam
Reklam

Ecevit, "Seçim döneminde meydanlara çıkacak mısınız?"sorusuna da "Tabii ki, işte burası da meydandır" diyerek karşılık verdi. "Parti Meclisi'nden seçim tarihi konusunda yetki aldınız mı?" sorusu üzerine Ecevit, "Yetki bana verildi, ama ben kendim bir görüş dayatmadım. Değişik seçenekleri arkadaşlarıma sundum. Onların da çok yararlı görüşlerini aldım" dedi. Ecevit, "Daha uzun vadede bir seçim için hükümet devam edebilecek mi?" sorusuna da, "Tabii devam eder" diye cevap verdi.