Meyve Ağacını Böyle Koruyor

Kütahya’da bir vatandaş evinin önündeki meyve ağacının meyvelerini, ağaca asmış olduğu bir uyarı yazısı ile...

Kütahya’da bir vatandaş evinin önündeki meyve ağacının meyvelerini, ağaca asmış olduğu bir uyarı yazısı ile koruyor. Uyarı yazısının yanlış yazılmış olması ise ilgi uyandırıyor.

Kütahya’nın Maltepe Mahallesi'nde ismi öğrenilemeyen bir vatandaş, evinin bahçesinde bulunan kayısı ağacının meyvelerinin mahalleli çocuklar tarafından koparılmaması ve koparılması halinde ise yıkanmadan yenmemesi için ağaca “İlaşlıdır” uyarısı astı.

Evinin önünde bulunan kayısı ağacın meyvelerinin henüz olgunlaşmadığı görülürken bazı mahalle sakinleri, komşularının ağaca asmış olduğu uyarı yazısının çocukların meyveleri koparmaması için ya da meyvelerin gerçekten de çeşitli hastalıklara karşı ilaçlandığı, bu yüzden de meyvelerden koparanların yıkamadan tüketmemesi için asmış olabileceğini söylediler.

Reklam
Reklam

Diğer yandan “İlaçlıdır” ifadesinin “İlaşlıdır” şeklinde yazılmış olması da yazıyı okuyanların tebessüm etmesine neden oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: