"Meyve Fidanları Sonbaharda Dikilmeli"

Kaynarca ilçesinde ilk fidancılık işletmesini kuran Ziraat Mühendisi Rıza Şaştıoğlu, sonbaharın meyve fidanı dikmek için en uygun dönem olduğunu söyledi.

Kaynarca ilçesinde ilk fidancılık işletmesini kuran Ziraat Mühendisi Rıza Şaştıoğlu, sonbaharın meyve fidanı dikmek için en uygun dönem olduğunu söyledi. Şaştıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve fidanlarının sonbaharda dikilmesiyle kış aylarına kadar toprağa daha iyi uyum sağlayabileceklerini anlattı. Vatandaşların fidan seçiminde dikkatli olması gerektiğini belirten Şaştıoğlu, "Vatandaşlarımız rastgele pazarlarda, sokakta satılan fidanları almamalı. Her ne kadar devletimiz denetlese de pazarda satılan fidanlar cinsleri doğru olsa bile pazar pazar gezdiği için kökleri hava almakta ve tutma şansı azalmaktadır. Bazı yetkin olmayan kişiler aşısız fidanları, 'aşılı' diye satabiliyor. Ne yazık ki vatandaşlarımız aldatıldığını ancak 3-5 yıl sonra, fidanlar büyüyünce anlayabiliyor. Bize bu tür çok sayıda şikayet geliyor" şeklinde konuştu. Vatandaşlara her türlü meyve ve süs bitkileri konusunda bilgi vermeye hazır olduklarını ifade eden Şaştıoğlu, şöyle konuştu: "Meyvecilik açısından bereketli ve uygun bir çevrede yaşıyoruz. Ufak tefek ayrılıklar dışında her tür meyve kolaylıkla yetişiyor. Meyve dikilecek yerlerde taban suyunun yüksek olmaması gerekir. Tatlı bir eğimin olması meyve fidanları açısından uygundur. Fidanlıklar tam verime geçene kadar meyve aralarında ikinci bir ürün almak da mümkündür. Aralarına sebzelerimizi ekebiliriz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: