Meyve lekeleri sorun olmasın!

Bunları yaparsanız, meyve lekeleri artık size sorun olmayacak!

Meyve yerken gömleğiniz veya masa örtünüzün üzerine damladığında özellikle ev hanımlarını çok rahatsız eder. Günümüzde artık kimyasal maddelerle lekelerini çıkarmak kolaylaştı. Ancak kimyasallar, hem insan sağlığı için zararlı hem de kullanıldığı kumaşları zaman için yıpratıyor. “Ben kimyasal madde kullanmadan, geleneksel yöntemlerle meyve lekelerinden kurtulmak istiyorum” derseniz, size çok etkili , ucuz ve pratik önerilerimiz olacak. Deneyin memnun kalacaksınız.

Beyaz kumaş üzerindeki lekeler

Lekeyi amonyaklı suyla yıkayın. Çıkmazsa, çamaşır suyu ilave ettiğiniz sabunlu suya batırıp lekeli kısmı ovuşturun. Renkli Kumaş Üzerindeki Lekeler:Renkli kumaşlar üzerindeki meyve lekelerini çıkarmak için üç seçenek sunuyoruz.

Reklam
Reklam
  1. 90 derecelik alkol,

  2. Amonyak ilave edilmiş oksijenli su,

  3. Ekşimiş süt: iki-üç saat leke üzerinde bırakacağınız ekşimiş süt...

Sentetik Kumaştaki Lekeler

Limon suyu

Beyaz sirke

Hafif amonyaklı su

Bu malzemelerden herhangi birisine batırdığınız bir pamuk parçasıyla lekeyi silin. Ancak bu işi yapmadan önce lekeli kısmın altına bir kumaş parçası koymayı unutmayın.


Yünlü ve İpekli Kumaştaki Lekeler

Lekeli kısmın altına su emen bir kumaş parçası yerleştirin ve lekeyi beyaz sirkeyle silin.

Eldeki Lekeleri çıkarmak için

Ellerinizdeki meyve lekelerini sirkeyle yıkar veya silerseniz kolayca çıkarabilirsiniz. Lekeler içinde evinizde amonyak ve sirke bulundurmanız faydalı olacaktır. Böylece lekelenen kumaşlarınıza anında müdahale edebilirsiniz.