Mezarlıklar Bayrama Hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı boyunca temiz, rahat ve huzurlu bir şekilde kabir ziyaretlerini...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı boyunca temiz, rahat ve huzurlu bir şekilde kabir ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Başkent’teki mezarlıkları baştan sona temizliyor.

Mezarlıkların, özellikle bayramlarda yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğradığını, Başkentlilerle şehir dışından gelen konukların, kaybettikleri yakınlarını özellikle bu özel günlerde ziyaret ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Vatandaşların kabir ziyaretlerinde, kaybettikleri yakınlarını tertemiz bir çevrede bulabilmeleri için rutin olarak temizlik çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Şimdi de Karşıyaka Mezarlığı başta olmak üzere Cebeci Asri, Sincan ve Gölbaşı Mezarlıklarını 45 kişilik personelimiz ve 4 adet tankerimizle temizleyerek, Kurban Bayramı’na hazırlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Mezarların çevrelerini elle süpürüp, kaldırımları ve yolları ise suyla yıkadıklarını belirten yetkililer, “Karşıyaka Mezarlığını haftada 2,Cebeci Asri, Sincan ve Gölbaşı Mezarlıklarını ise haftada 1 olmak üzere rutin olarak temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bayram öncesi çalışmalarına hız verdiklerini ve temizlik faaliyetlerini daha da sıklaştırdıklarını ifade eden yetkililer, Başkent’in tüm cadde, bulvar, kaldırım, bariyer ve çöp koyma alanlarının da gece gündüz temizlendiğini söyleyerek, “Tertemiz ve pırıl pırıl bir Başkent için çalışmalarımızı sürdürürken, kaybettiğimiz yakınlarımızın bulunduğu alanları da ihmal etmiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: