Mezarlıkta 12 Eylül Protestosu

Adana'da Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) ile bir grup, 12 Eylül askeri darbesini mezarda sloganlar...

Adana'da Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) ile bir grup, 12 Eylül askeri darbesini mezarda sloganlar atarak protesto etti.

Grup, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi'nde bulunan Asri Mezarlık önünde toplandı. Grup 12 Eylül askeri darbesinde cezaevine atıldıktan sonra 1981 yılında idam edilen Mustafa Özenç'in ölüm yıldönümünde onu mezar başında anmak ve darbeyi protesto etmek amacıyla bir süre sonra mezara girerek sloganlar eşliğinde yürümeye başladı.

Ramazan Bayramı olması nedeniyle vatandaşların mezar ziyareti sırasında protestocular ellerinde Özenç'in posteri ve devrimci bayrağı ile sloganlar atarak Özenç'in mezarı başına geldi. Bir süre mezarı başında da sloganlar atan grup adına ÖDP üyesi Mehmet Antmen konuşma yaptı. Antmen, konuşmasında 12 Eylül askeri darbesinin izlerinin silindiğinin iddia edildiği günlerde Özenç'i mezarı başında andıkları için 34 arkadaşıyla birlikte yargılandıklarını ileri sürdü. Antmen, Özenç'in 1980 askeri darbesinin ardından cezaevine alındığını ve 6 ay gibi çok kısa bir zamanda yargılanarak idam edildiğini belirterek, "Özenç'in mezarını ailesi 10 yıl sonra 1991 yılında anca bulabildi. Bu gencecik çocuğun hiçbir suçu yokken bu hale getirildi. Ancak Sivas katliamı sanıkları zaman aşımından beraat etti. Bu nasıl bir yargılama. Biz Özenç ve Özenç gibi arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından grup mezardan sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: