Mezbaha Personeline Hayvansal Hastalıklar Semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce mezbaha personeline, hayvanlardan insanlara geçebilen enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili bilgi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce mezbaha personeline, hayvanlardan insanlara geçebilen enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivil Toplum Merkezi'ndeki seminerde, hastalıkların yüzde 60'ını zoonoz hastalıkların oluşturduğu, dünyada 200'den fazla zoonoz hastalığının bulunduğu bildirildi.

Türkiye'de ise çeşitli zaman aralıklarında sığır, koyun, keçi ve kanatlılar aracılığıyla olmak üzere 40 civarında zoonoz hastalığın gündemde olduğu anlatılan seminerde, bu hastalıkların başlıcalarının brucelloz, tüberküloz, kuduz gibi hastalıklar olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, hastalıkların, deri, solunum, sindirim yolu ile bulaştığının aktarıldığı seminerde, genel hijyen kurallarına uymak, el temizliğine önem göstermek, veteriner kontrolünden geçmemiş hayvansal ürünleri ve sakatatları yememek gibi önlemlerin alınmasının bu tarz rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığına yer verildi.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: