Mezitli Belediyesi’nden Cemevi İçin Arsa

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Meclisi, belediyeye ait 2 bin 493 metrekarelik vasıflı arsayı, Cemevi...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Meclisi, belediyeye ait 2 bin 493 metrekarelik vasıflı arsayı, Cemevi yapılması için Alevi Kültür Derneği Mezitli Şubesi’ne tahsis etti. Belediye Meclisi, Mersin Narenciye Festivali’ne de 82 bin 500 TL maddi destek sağlamayı kararlaştırdı.

Mezitli Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısını Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Mezitli Belediyesi 2013 Mali Yılı İdari Performans Programı, 2013 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesi ve 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ile ilgili teklifler görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclisi toplantıda ayrıca, Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç’un talebi doğrultusunda, imar planında Sosyal Kültürel Tesis Alanı (Cemevi) olarak işaretli belediyeye ait 2 bin 493 metrekare vasıflı arsanın, 25 yıllığına Alevi Kültür Derneği Mezitli Şubesi’ne tahsis edilmesine oybirliği ile karar verdi.

Reklam
Reklam

Narenciye Festivali’ne yapılacak destekle ilgili teklifi de ele alan meclis üyeleri, Mezitli Belediyesi’nin, bu yıl 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde 3.’sü yapılacak Mersin Narenciye Festivali’ne 82 bin 500 TL maddi destek sağlanmasını karara bağladı.

Belediye Başkanı Uğur Yıldırım toplantı bitiminde yaptığı konuşmada, Eylül ayı başında gittikleri Almanya’nın Schöneberg-Tempelhof Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzaladıklarını söyledi. Schöneberg-Tempelhof Belediye Başkanı’nın da bu protokolden çok memnun olduğunu, en kısa sürede Mezitli’ye geleceğini bildiren Yıldırım, “Almanya Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanımız, orada boynuna beyaz bir flama taktı, onunla imza attı. İmzadan sonraki bölümde flamanın anlamını kendilerine sorduğumda, ‘Belediye kurulduğundan bu yana önemli imzalarda bu flamayı takıyoruz, ancak 10 yıldan bu yana bu flama hiç kullanılmadı’ dedi. Bu yaklaşımdan anlıyoruz ki, onlar da bu kardeşliğe son derece önem veriyorlar” diye konuştu.

Öte yandan, meclis üyelerinin belediyeye ait parselin Cemevi olarak tahsisine karar vermelerinin ardından Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç ve dernek üyeleri, meclis toplantısının bitiminde Başkan Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek tatlı ikram edip, teşekkür plaketi sundular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz