Mezrada mahsur kalan hastayı makam aracıyla hastaneye ulaştırdı

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, bir mezrada kar nedeniyle köyde mahsur kalan...

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, bir mezrada kar nedeniyle köyde mahsur kalan diyaliz hastasını makam aracıyla hastaneye ulaştırdı.
Malatya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 147 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı sonucu kapanan köy ve mezralardaki hastalar zor saatler geçirdi. Kent merkezine bağlı Çamurlu köyüne bağlı Venk mezrasında oturan ve kar nedeniyle hastaneye ulaşamayan İbrahim Kanerli (55), İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya tarafından makam aracıyla Malatya Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 147 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karla kaplı yolları açmak için 16 ekip halinde çalıştıklarını belirten Kaya, asılsız ihbarların ekiplerin çalışmalarını zorlaştırdığın ifade etti.
Kaya, şöyle devam etti: “Malatya İl Özel İdaresi olarak 16 ayrı noktada karla mücadele ekibi oluşturduk. Oluşturulan ekipler Doğanyol, Doğanşehir, Darende, Arguvan, Arapgir, Akçadağ, Kuluncak, Kale, Hekimhan, Tepehan, Pütürge, Merkez –Uluköy, Yeşilyurt, Yazıhan-Kurşunlu, Merkez köyleri, Battalgazi ilçesinde karla mücadelede görev yapıyorlar. Karla mücadele araçlarımızın bulundukları bölgede çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca, ihbarı yapılan acil olaylara karşı en yakın ekip, en kısa zamanda yönlendirilecektir. Yollarda mahsur kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına da yardımcı olacaktır. Her gün Valilik Kriz Merkezi'ne mail yolu ile karla mücadele çalışmamızı göndermekteyiz.”
Çalışmalar sırasında köyünden hastaneye ulaşmaya çalışan diyalize bağlı yaşayan bir hastayı da tedavi merkezine ulaştırdıklarını anlatan Kaya, “Merkeze bağlı Çamurlu köyü muhtarı bizleri arayarak, Venk mezrasında diyaliz hastası bir hastanın hastaneye gitmesi gerektiğini köy yolunun kapalı olduğunu söyledi. Biz de ekiplerimizle yol açma çalışmalarını başladık. Yaklaşık yarım metre kar kalınlığı ve arazinin dik yamaç olması çalışmaları zorlaştırmaktaydı. Ambulans aracının çıkması mümkün olmaması ve hastanın yayan olarak yola çıkıp geldiğini duyunca kendi makam arabamla yola çıktım. Köye yakın bir yerde hastayı ve hasta yakınlarını arabamıza alarak Malatya Devlet Hastanesi'ne getirdik. Kendilerine acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz